Com veig el MSX per el 2017

imatge de Aivalahostia

Ja estem a febrer i desprès de la disbauxa de les festes toca tornar a la realitat.

L'any es presenta amb moltes novetats de hard i soft:

A nivell de hard destacaria el projecte del VROBIT (vrobit.com) desenvolupat per en Nerlaska (Alberto). A la passada RU vaig poder veure la carcassa i la veritat es que te un aspecte i un disseny molt cuidats i a nivell de prestacions la màquina és una bestia. Es quelcom molt diferent al que estem acostumats, no es tracta de reproduir o emular un MSX, ell ha anat mol més enlla ha plantejat una màquina nova, ha imaginat com voldria que fos un MSX si continues viu comercialment, esta creant una VDP mescla de la del msx2+ / turboR i V9990, sortida HDMI, 4 slots, wifi.........excepte cafè, podriem dir que fa de tot, es un projecte engrescador i espero que sigui realitat aviat.

Continuant amb el hard també tenim el projecte MSXPI es tracta de un cartutx que et permet connectar una Raspberry al msx, de moment el que he vist es intercanvi de fitxes ja sigui en local o via http,

La Rookie drive que es un cartutx usb per al msx, tambe es va presentar a la RU, aquesta permet accedir a un llapis usb a traves del cartutx (rookiedrive.com/)

I tambe estan tots el projectes de Alabs (alabs.tech)que entre ells destacaria un connector usb de joystick i el projecte TupperROM que preten ser una alternativa economica al cartutx .

A nivell de Soft hi ha moltes coses i les que he pogut veure son espectaculars, Ja tenim en marxa una nova edició de la MSXDEV aquesta vegada amb dues categories, una la MSX pelat que seria la clàssica i un altra sense cap tipus de limitació, espero veure com a cada edició produccions de qualitat, de moment no s'ha presentat gran cosa però temps al temps.

La gent Kai Magazine esta imparable, te en preparació un munt de jocs, que entre ells destacaria un gènere que fins al moment no hem pogut catar, el Cabal, per fi algú s'ha dignat a fer-ho per MSX!. També te varis projectes per la V9990 i PC, esper-ho que siguin un èxit i així pugui millorar la seva economia!!!

Tinc els amics de Retroforce que porten temps amb el remake del Who dare wins II, ja em tenen cansat aviam si per fi l'acaben!!!

També dir que espero que no torni a passar com amb "Kralizec" que per culpa d'uns (prefereixo no posar adjectius), que demanaven la rom ""lliure"" varen deixar de delitar-nos amb les seves produccions, tot creador es lliure de fer amb la seva obra el que li dongui la real gana, si la vol vendre que la vengui i si vol regalar-ho que ho regali, RESPECTEM-HO.

A nivell personal amb els companys del CustoMSX estem treballant amb una nova FPGA, ja que la DE1 ens encareix molt tot el procés espero poder presentar novetats aviat.

També estic fent un petit joc, poc a poc va prenent forma però encara no tinc res presentable.

Salut i feliç 2017

-

Enquesta

¿Quin lloc identifiqueu inmediatament amb el MSX? Algunes propostes:
Hipercor Meridiana
0%
Edificis alts de Hipercor Meridiana
33%
Passeig de Fabra i Puig
0%
Continente Mataró
0%
Ronda Sant Antoni
0%
Corte Inglès Plaça Catalunya
0%
Mercat de Sant Antoni
0%
Cotxeres Sants
0%
Gràcia, Fontana
33%
Torre Mena, Lefià, Badalona
0%
Sabadell
0%
Tarragona
0%
Madrid
0%
Sevilla
0%
Zaragossa
0%
Shizuoka ken, Japó
0%
Japò
0%
Altres...
33%
Vots totals: 3

Comentaris recents