Sortida Raspberry Pi pel composite vídeo

imatge de lagasetamsx

Finalment, desprès de 1 mes d”espera m”ha arribat el cable per veure la imatge de la Raspberry a través de la tv de les d”abans, de tub de raigs catòdics.

El cable ve de Badajoz, però es veu que l”Agost tot va més lent i així han passat 4 setmanes.

L”objectiu era poder veure les pel·licules de l”aplicació Kodi a la TV antiga retro, navegar per Internet, veure vídeos del Youtube, etc.

No ha estat fàcil fer-ho funcionar. Amb la Raspberry hem de donar per descomptat que tot triga, i ens cal paciència, aprendre a configurar, llegir els foros, per Internet, etc.

Per posar-ho més fàcil a qui ho vulgui provar, explico els problemes que ens hem trobat sense entrar en detalls massa tècnics.

1/ El cable de la Raspberry te un estàndard. Els cables que ens venen poden no seguir el mateix estàndard que la Raspberry per molt que ens ho assegurin. Basicament les connexions no son on toquen. En el meu cas el cable vermell es el que li toca al groc de vídeo. I el groc resulta ser el vermell de l”àudio.

2/ Cal configurar la Raspberry a través del fitxer config.txt per que la sortida sigui ara per el Composite i no per HDMI.

3/ Si tot ha anat bé, el següent problema és l”àudio. Escoltem so però sona com agut, com veu de falset. Aquí la solució es afegir una tarja de so en forma de USB. La connectem pel port de la USB de la Raspberry. Aquestes targes valen no gaire, 1 euro o poc més. Cal que sigui compatible amb la Raspberry, mirar el llistat per Internet.
Configurar la Raspberry amb els arxius del directori modprobe.d (si, ens ho compliquen més) per forçar que el só sigui a través de la tarja de só USB incorporada.

4/ L”aplicació kodi configura el vídeo i l”àudio com li sembla més òptim. Aleshores el so ens ho torna a treure per la Raspberry. Cal anar al menú de configuració de l”àudio, en el Kodi. I veurem que ens permet sel·leccionar la tarja de só: o la Raspberry o la del USB. Sel·leccionem es clar, la del USB.

5/ Ara ja podem triar les pel·licules tot i que moltes les van retirant per temes de copyright i pirateig.

6/ Quan veiem la pel·lícula a la tv antiga de tub retro veiem que manté el format 16:9. És a dir, veiem un bon tros de pantalla negre a dalt i a sota de la imatge de la pel·licula. Com si veiéssim la pel·licula a dins de una bústia de correus, que veiéssim només una franja.
Serà només quan reproduïm la pel·licula que amb el ratolí s”ens activa la possibilitat de configurar. Serà en aquest menú que ens permet posar en format 4:3 i fer que s”estengui la imatge a la pantalla quadrada de la tv de tub retro.

Ara ja tot surt bé.

Enquesta

¿Quin lloc identifiqueu inmediatament amb el MSX? Algunes propostes:
Hipercor Meridiana
0%
Edificis alts de Hipercor Meridiana
33%
Passeig de Fabra i Puig
0%
Continente Mataró
0%
Ronda Sant Antoni
0%
Corte Inglès Plaça Catalunya
0%
Mercat de Sant Antoni
0%
Cotxeres Sants
0%
Gràcia, Fontana
33%
Torre Mena, Lefià, Badalona
0%
Sabadell
0%
Tarragona
0%
Madrid
0%
Sevilla
0%
Zaragossa
0%
Shizuoka ken, Japó
0%
Japò
0%
Altres...
33%
Vots totals: 3

Comentaris recents