Introduint el MOTOR D' ESCENES

imatge de lagasetamsx

Desprès del atac que em sofert a les Rambles a Barcelona i seguint les noticies que ens arriben fan esgarrifar, el millor es mirar de continuar com millor es pugui.

En aquesta ocasió us introdueixo el que he anomenat el motor d”escenes.

El motor d”escenes consisteix en un codi executat des de Basic.

Primer instal·la el GBasic a memòria. Desprès instal·la la llibreria G9KLib de Team Bomba i adaptada per La Gaseta MSX per funcionar des de Basic. Seguidament instal·la el framework o marc de joc que hem estat veient a les revistes de La Gaseta MSX, adaptat. Aquest framework està adaptat en la manera que crida a les rutines de la llibreria G9KLib per els gràfics amb la tarja de vídeo amb el xip V9990 i quan acaba un estat, (aquelles anomenades “Screen”), retorna el Basic.

La idea es tot un paquet de codi instal·lat a la memòria del MSX amb connexió amb BASIC, concretament GBASIC per la càrrega de dades gràfiques i posterior tractament amb la G9KLib i el motor de joc La Gaseta MSX adaptat a escenes.

Tot això és una eina força potent amb la qual ja s”estan creant coses, això si amb una V9990 en que com a màxim treballa amb 256 colors, no per altre cosa que no permet treballar amb més colors.

Altre tema, també per experts, es que perquè funcioni GBasic amb la MegaFlahRomSD SCC+, i el seu Basic Nextor, haurem de anul·lar TOTES les unitats de disc. Prement a l”hora Majuscúles i CTRL al engegar el ordinador. Això ens don un mínim de memòria que necessita el GBasic per funcionar i no es pengi el MSX.

En resum, entre uns i altres ens ho posen difícil, però anem trobant el camí de cabres.

Enquesta

¿Quin lloc identifiqueu inmediatament amb el MSX? Algunes propostes:
Hipercor Meridiana
0%
Edificis alts de Hipercor Meridiana
33%
Passeig de Fabra i Puig
0%
Continente Mataró
0%
Ronda Sant Antoni
0%
Corte Inglès Plaça Catalunya
0%
Mercat de Sant Antoni
0%
Cotxeres Sants
0%
Gràcia, Fontana
33%
Torre Mena, Lefià, Badalona
0%
Sabadell
0%
Tarragona
0%
Madrid
0%
Sevilla
0%
Zaragossa
0%
Shizuoka ken, Japó
0%
Japò
0%
Altres...
33%
Vots totals: 3

Comentaris recents